Traditionen tro er det ved at være sæson for julefrokoster. Denne årlige højtid som for mange er større ens sommerferien og påsken til sammen. Det er en sæson, hvor man en måned i træk spiser sig tyk i mange kilo gris, øl og snaps. Det er traditioner og dem skal man ikke røre ved.
Som for mange andre er jeg en af dem som elsker julefrokosterne, det er en dejlig tid på året, hvor man får samlet op på venner og familie. Det er samtidig en sæson, hvor man skal i gang med de stolte familietraditioner.
I mange familier er der regler for hvordan man skal lave julemenuen. Der plejer at være en person som ved hvordan de brunede kartofler skal laves, så det bliver helt perfekte. Denne viden gives så videre til andre i familien. De sidste par år har det været min niece Annika som har været i lære hos sin mor for at lære hvordan man laver familiens brunede kartofler.
Denne type traditioner synes jeg er noget af det bedste ved julefrokosterne, det er familien som kommer sammen igen. Det er også her man falder til ro og hilser på familien man måske kun har set en enkelt gang siden sidste år. Det er ren dansk hygge.
Det eneste der faktisk har ændret sig de sidste 3 år er at vi er begyndt at lave vores flæskesteg i vores kuglegrill. Det startede egentligt med at vi lige skulle prøve det en jul – vi lavede en backup i ovnen som vi plejer, i tilfælde af at det skulle gå galt. Faktisk så endte det med at den, der blev lavet i kuglegrillen var meget bedre end den, der kom fra ovnen. Så det er nu en ny tradition som jeg er ansvarlig for at lave perfekt og på et tidspunkt lære mine børn at lave.